Location
Bowral, NSW

Construction
$250,000

Year
1997

Brief
  • A family of 5 required a spacious, comfortable and practical home on a difficult hillside site looking eastward towards Mt Gibraltar.

  • The 1.5 acre property had a substantial slope with reactive clay soils.

  • The house was required to be open to the views eastward with a functional open planned arrangement of rooms linking easily with outdoor living spaces.

  • Outcome
  • Welcoming, character filled family home with year round comfort levels.

  • The design evokes a ‘highlands’ character with references to a traditional past.

  • The house is versatile and practical, settles into its hillside setting and enjoys a spectacular outlook over the township towards Mt. Gibraltar.

  • Owner built on a minimal budget, this design has a simplicity which disguises the complexity of its construction and site constraints.

  • a claire ashby site