Project
Private Residence

Location
Bowral, NSW

Construction
$400,000

Year
2012

Brief
  • To extend and modernise a small bungalow and increase its liveability without overcapitalising.

  • To provide a sunny well ventilated and expansive living area for the occupant, whilst maintaining privacy and outlook.

  • To maintain the architectural character of the original residence within its heritage precinct.


  • Outcome
  • The addition dramatically improves the appearance of the cottage in its setting and enhances the spaces within it.

  • The house is now a modern comfortable residence which will stand the test of time.

  • The value of the property has been dramatically increased by the alterations and additions.

  • This project shows how a compact older cottage with “good bones” can be adapted and extended tastefully and sympathetically for the enjoyment of its owner.

  • The building sits comfortably in its heritage streetscape and sets a standard to follow.

  • a claire ashby site